Takmičenje Dabar 2014 – Najava za 2015

ДАБАР

Takmičenje Dabar 2015

Premijerno možemo da najavimo da će se pored školskog takmičenja ,,Dabar“ školske 2014/2015 godine organizovati prvi put i državni nivo takmičenja u saradnji sa PDIS Niš, UPIS Novi Sad i ITHS srednjo školom za informacione tehnologije iz Beograda. U Kruševcu je 27 Februara osnovano i registrovano udruženje ,,IT – UPS“ (Informacione tehnologije – Udruženje profesora Srbije) koje je postalo zvaničan deo ,,Bebras“ ( Međunarodne ,,Dabar“ organizacije).

Srbija je školske 2013 godine oborila rekord po broju učenika prve godine takmičenja (U odnosu na broj učenika u zemlji), zahvaljujemo svim kolegama koji su učestvovali na zajedničkom uspehu. Iz Litvanije smo dobili sve pohvale, prijatno iznenađenje smo bili.

Pripreme takmičenja za školsku 2014/2015 godinu uveliko traju. Očekujemo da naša delegacija otputuje na godišnji skup ,,Međunarodna Dabar radionica zadataka“ koji se organizuje u litvaniji – Vilnus koji traje od 1. do 7. Juna 2014 godine gde ćemo predstaviti naše predloge zadataka za naredno takmičenje, naš sistem nastave informatike i računarstva u osovnim i srednjim školama i primereno reprezentovati Srbiju.

Takođe premijerno najavljujemo uvođenje dve nove kategorije takmičenja.

Za učenike 1. i 2. Razreda osnovne škole i učenike 3. i 4. Razreda osnovne škole, tako da ćemo 2014/2015 godine imati 6 kategorija takmičenja i pokrivene sve uzraste osnovnih i srednji škola.

Predsednik udruženja ..IT – Udruženje profesora Srbije“:

MSc. Prof. Tehnike i informatike Milan Rajković

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s